DATE: 8. juni 2023
TIME: 19:00
LOCATION: Kunst & Kaos
VENUE: Kunst & Kaos
19:00 Utstillingsåpning og konsert med Ævestaden 8. juni 2023

Årets festivalkunstner er illustratøren Knut Løvås. Han er regnet som en av landets fremste avistegnere, og er viden kjent for sin treffende strek i avisa Klassekampen. Utstillingen “Illustrasjoner” er åpen hele festivalhelga.

Ævestaden er en norsk-svensk trio som debuterte med albumet Ingen mere gråter i 2021. For dette albumet vant de samme år Folkelarmprisen i åpen klasse. Med det tradisjonelle og det moderne knyttet sammen, på sømløst vis, fikk gruppen raskt en plass på folkemusikkscenen og med tiden har oppmerksomheten ekspandert. 

Deres varierende instrumentkombinasjoner, med lyrer, fele, kantele, vokal, munnharpe og elektronikk, åpner opp et unikt lydbilde når tidløse harmonier, og lag med minimalistiske motiver, skaper en åpen og atmosfærisk verden.

Låtene handler om det bevisste og det underbevisste det verdslige og det hellige om liv og død. Her skildres de store følelsene; alt fra en intensiv bønn om å få innslipp i Guds rike og et ønske om at noen, noen gang, skal tenke på deg om kveldene.

Trioen er aktuelle som mottager av NOPA-stipend 2022 og var å se på “NRK Scenen” i januar 2023. I september slipper de sitt andre album.

Kenneth Lien – kraviklyre, munnharpe, vokal
Levina Storåkern – kohorn, fele, kantele, vokal, elektronikk
Eir Vatn Strøm – vokal, kraviklyre, elektronikk

Kr. 250,- Åpen bar

2023 @ Røros Folk Festival / Olav L. Mjelva